Nærøysund kommune har et godt handelstilbud, både for innbyggere og besøkende. Også utenfor sentrene finnes nærbutikker som gir innbyggerne gode tilbud.

Handelsvirksomheten i Nærøysund er i stor grad sentrert rundt Kolvereid og Rørvik. Begge de to kommunesentrene har et variert utvalg av butikker. Her får en kjøpt alt fra dagligvarer og klær til biler, båter og traktorer. Kolvereid har i dag to dagligvareforretninger, samt en god del spesialforretninger, som elektrobutikk, blomsterbutikk, sportsbutikk, diverse klesbutikker, lekebutikk, rørleggerbutikk, møbelbutikk, glassvarebutikk og mer til. Rørvik har tre dagligvarebutikker, flere klesbutikker, to sportsforretninger, blomsterbutikker, bokhandel, lekebutikk, storkiosk og mer til. Kjeder som Europris og Felleskjøpet er også til stede i Nærøysund med utsalg på henholdsvis Kolvereid og Rørvik. Vinmonopolet har også utsalg på begge de to tettstedene.

Nærøysund har flere viktige nærbutikker. Blant annet på Austafjord.

Nærøysund får også flere bilforretninger. Høylandet Auto og Otto Moe har både utsalg og verksted på Rørvik. På Kolvereid har Peter Brauten Eftf.øAS bilutsalg. Flere aktører driver også med salg av båter til privatpersoner. Byggevarebutikker finnes det også flere av i kommunen.

Gode nærbutikker med bra utvalg er viktig for bolysten i grendene i Nærøysund. Dette bildet er fra den nyoppussede Coop marked-butikken i Gravvik.

Det er ikke bare på de to sentrene det drives handel. Rundt om i Nærøysund finnes det flere nærbutikker, og det finnes noen spesialforretninger også utenfor Kolvereid og Rørvik. Foldereid har blant annet egen byggevareforretning. Der har de også en av seks dagligvarebutikkene som ligger i grendene i kommunen. Foruten Foldereid har Gravvik, Salsbruket, Strand, Ottersøy og Austafjord egne nærbutikker. Dette er viktige bidragsytere til et godt desentralisert tilbud for grendene. Antallet lokalbutikker har gått ned de siste tjue årene, men de som er igjen driver godt og har bra oppslutning blant folk i nærområdet. De fleste som bor i grendene vet at de må støtte opp under nærbutikken for å sikre at dette tilbudet skal bestå.

Handelstilbudet i Nærøysund vil øke når det nye Leiasenteret i Rørvik åpner neste år.

Bensinstasjoner finnes det også på begge stedene, samt at de fleste av nærbutikkene i grendene tilbyr salg av drivstoff.

Nærøysund ligger an til å få enda flere butikker i tiden framover. Et nytt kjøpesenter som reises i Rørvik vil gi flere nye butikker. Det er Amfi-kjeden som i samarbeid med Coop Midt-Norge bygger ut Leia-senteret. Det jobbes dessuten med flere planer om større butikker på strekningen mellom Kolvereid og Rørvik.